13. Genç Akademisyenler Konferansı Başvuruları Başladı

04.03.2024


İstanbul İlim ve Kültür Vakfı olarak, Risale-i Nur konusunda yürütülen akademik çalışmaları desteklemek amacıyla 13. Genç Akademisyenler Konferansı tebliğ çağrısına çıkmış olmaktan dolayı Allah'a hamd ediyoruz. 12-18 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 13. Genç Akademisyenler Konferansı için başvurular başlamıştır.

Bu programın temel amacı, Risale-i Nur çalışmaları ile ilgilenen farklı disiplinlerden yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile farklı branşlardan seçkin akademisyenleri bir araya getirerek Risale-i Nur'un özüne ve akademik kriterlere uygun akademik çalışmalara gerekli katkı ve desteği sağlamaktır.

Bu yılın ana teması “FITRAT”

Bu yılki programda "el-fıtrat" teması çerçevesinde İslami disiplinler, felsefe, sosyoloji ve teoloji alanlarından gelen 5 farklı disiplinden her gün 2 saatlik ders ve 2 saatlik tartışmayı içeren 5 günlük bir eğitim programı düzenlenecektir. Özellikle “haşir” kavramı ile ilişkilendirilerek ele alınacak olan kavram bilimlere inanç temelli bir yaklaşımı teşvik ederek yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçlamaktadır.

Katılımcılar, programın sonunda edindikleri bilgileri temel alarak "fıtrat" teması çerçevesinde 1000 kelimelik bir “reflection paper” yazacaklar ve bu makalelerini konferans sonunda sunacaklardır.

Programımızın, akademik düzeydeki Risale-i Nur çalışmalarının, genç akademisyenlerin katkısıyla yaygınlaşması ve gelişmesi adına faydalı olmasını diliyoruz.

Genç Akademisyenler Konferansı her yıl olduğu gibi İngilizce ve Arapça olarak eş zamanlı iki ayrı program olarak yürütülecektir. Her iki programın tebliğ çağrılarına aşağıdaki linklerden ulaşabilir ve başvuru yapabilirsiniz.

İngilizce Tebliğ Çağrısı İçin Tıklayınız:

Arapça Tebliğ Çağrısı İçin Tıklayınız:

Ayrıca programa dinleyici olarak kaydolmak için "beyzanurarakli@iikv.org" mail adresine “İsim, Soyisim, Üniversite bilgileri ve İletişim Bilgilerinizi” iletebilirsiniz.