Re'fet Kavukcu'nun "Ölümden Ölümsüzlüğe Vahdaniyet ve Haşir; Kolaj Resim Sergisi" Erzincan'da Açıldı

02.11.2018


Bediüzzaman Hazretlerini görmüş, duasını almış Erzincan’lı Re'fet Kavukçu Ağabey “Ölümden Ölümsüzlüğe Vahdaniyet ve Haşir; Kolaj Resim Sergisi"nin açılışı sırasında duygulu ifadelerde bulundu: “ Yarabbi 90 yaşıma girerken, huzuruna gelirken bu sergiyle seni tanıttırmak ve sevdirmek istedim” dedi.

Hattat ve Ressam Re'fet Kavukcu, 01-09 Kasım 2018 tarihleri arasında Erzincan'da düzenlediği sergisinde  Risale-i Nur Külliyatı ışığında "yaratılışın ölümle sonlanmadığını ve ölümün sonsuzluk için bir aşama olduğunu" anlatmaya çalıştı.

Re'fet Kavukcu çalışmalarında "Vahdaniyet ve Haşir" kavramları üzerinden kes-yapıştır (kolaj) anlayışıyla birlikte, kimi zaman boya ve çizgileri de kullanarak; yaratılan nesneler üzerinden ölümsüzlük-ebediyet arayışını sürdürdü. Başka bir deyişle Bediüzzaman’ın "Haşir ve Vahdaniyet" üzerine veciz sözleri, resim yüzeyinde kolaj tekniği kullanılarak biçim kazandırıldı. Re'fet Kavukcu, eserlerinde bu kavramları yorumlayarak yaratılış üzerine yapmış olduğu araştırma ve incelemeleri sonuçlandırmak istedi.